Податкова «порве» конверти із зарплатами

Для збільшення бюджетних надходжень у місцеві бюджети податківці в першу чергу посилять роботу з підприємцями, які виплачують зарплату "в конвертах» у розмірах, менших передбаченого законом мінімуму. Про це 9 лютого повідомив голова Київської обласної податкової адміністрації Анатолій Петренко під час прес-конференції, передає ІА «НАШ ПРОДУКТ».

За його словами, на обласному рівні в сфері малого та середнього бізнесу одним з основних джерел податкових надходжень є відрахування, що базуються на фонді зарплати підприємства. У той же час спроби підприємців зменшити свої фінансові зобов'язання по цій позиції призводять до порушення трудового законодавства. «У Київській області зафіксовано випадки виплати зарплати« в конвертах »на суми 250-300 грн. Це неприпустимо! », - Сказав податківець.

Для боротьби з цими явищами податківці проводять операцію «Конверт», - пояснив Петренко. Також, за його словами, відпрацьовується операція «Щит» - спільно з митними службами податкова працює за товарними накладними імпортних товарів. "Аматори" високих ризиків зіткнуться із заходами операції «Бюджет», що передбачає і силовий тиск», - попередив податківець.

Раніше «Багнет» писав про те, яким чином Податкова буде проводити перевірки без попередження.

ДЖЕРЕЛО: БАГНЕТ