Заява Федерації профспілок малого та середнього підприємництва України щодо проекту Податкового кодексу

Ми виступаємо проти ухвалення в другому читанні Верховною Радою України проекту Податкового кодексу, поданого Кабінетом міністрів України. Ми підтримуємо вимоги організацій, які об’єднують підприємців малого та середнього бізнесу, щодо змісту проекту Податкового кодексу.

На наше переконання, даний проект:

• знищує спрощену систему оподаткування для юридичних осіб, значно обмежує її для фізичних осіб;
  • збільшує податкове навантаження на малий середній бізнес та породжує надмірний тиск на підприємців з боку податкової адміністрації;
  • загострює проблему тінізації заробітної плати.

Загалом запропонований урядом Податковий кодекс, в разі його остаточного ухвалення, знищить конкурентоспроможність малого та середнього підприємництва, і як наслідок – у країні скоротиться кількість робочих місць, зросте безробіття, посилиться соціальна напруга. Ми вважаємо, що ухвалення та майбутня практика застосування урядового Податкового кодексу неминуче призведуть до погіршення соціального становища десятків і сотень тисяч найманих працівників підприємств, котрі нині працюють у системі спрощеного оподаткування.

Голова Федерації                                                                 Вячеслав Рой