8 квітня в м.Запоріжжя відбувся захід "Як реалізувати євроінтеграційний потенціал запорізького регіону: суспільна дискусія"

Україна визначила своїм пріоритетом європейську інтеграцію відповідно до Угоди про асоціацію, Уряд звітує, попри численні виклики, про певний поступ в просуванні проєвропейських реформ на загальнодержавному рівні, але що відбувається з європейською інтеграцією в регіонах?

Чи знають громадські організації, бізнес-асоціації та інші зацікавлені сторони Запоріжжя про можливості, які відкриває Угода про асоціацію? Чи користуються ними? Які досягнення регіону в інтеграції до ЄС на практиці – в галузях економіки, участі у програмах ЄС, інших сферах? Наскільки активна місцева влада у забезпеченні ефективної участі Запоріжжя та області в євроінтеграційних процесах? Які очікування щодо необхідної підтримки від Києва? І що необхідно, щоб мобілізувати регіон до виконання Угоди про асоціацію та ефективного використання можливостей, які вона дає?

Ці питання були в центрі суспільної дискусії, 8 квітня яка мала на меті обговорення поточної ситуації, можливостей та потреб для успішної реалізації Угоди про асоціацію у Запорізькому регіоні.

Також мова йшла про громадські інструменти впливу на євроінтеграційні реформи, зокрема, в рамках Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС та Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства, під егідою яких проходив захід.

В заході взяли участь:
Вячеслав Рой, Голова Федерації профспілок працівників малого та середнього
підприємництва України, Член Координаційної ради Української сторони Платформи
громадянського суспільства Україна-ЄС
Ірина Сушко, Виконавчий директор ГО «Європа без бар’єрів», представник Української
національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства;
Зоряна Міщук, Керівник команди проекту «Громадська синергія»