Акція протесту проти Трудового кодексу 21 травня 2012р.

21 травня в містах України пройшла акція соціального протесту, в якій взяли участь представники незалежних профспілок, лівих сил і суспільних організацій, що разом виступили проти нового проекту Трудового кодексу. Центральною подією кампанії став об'єднаний протестний марш в Києві, який зібрав близько 300 осіб. Його учасники відкрили акцію театралізованою  виставою в ході якої «депутат» символічно прикував в ланцюги трудового рабства працівниць і працівників України. Потім колона протестуючих рушила до будівлі комітетів Верховної Ради по вулиці Інститутській, минувши будівлю Кабінету міністрів, з вікон якого стирчали голови чиновників, що виглянули на крики.

«Новый кодекс трудовой возвращает рабский строй!», «Трудове законодавство перетворить труд на рабство», «Ні новому трудовому!» – – це вислови,які  було добре чутно в комітетах, де цього дня, на погоджувальній комісії, повинен був розглядатися проект антиробочого КзоТа..
У акції взяли участь представники Федерації професійних спілок працівників малого і середнього підприємництва України, Конфедерації вільних профспілок України, об'єднання «Боротьба» та інші. Серед учасників акції як молодь, так і люди середнього віку.