Чи достукається бізнес до Верховної Ради?

Якщо влада не дослухається до підприємців, вони будуть влаштовувати чергові акції протесту. Мовляв, чиновники обіцяли змінити умови роботи за спрощеною системою оподаткування. Але ніхто нічого не зробив. Тому бізнесмени пропонують взяти за основу той варіант, який подали до Верховної Ради.

Нагадаємо, у березні вони вимагали ухвалити кілька законопроектів, зокрема, скасувати 139-ту статтю Податкового кодексу. За нею юрособам заборонено зараховувати до валових витрат видатки на придбання товарів та послуг у фізосіб, які працюють на єдиному податку.

"Якщо говорити детально, законопроект відносно простий. Він ділить всіх спрощенців, всіх підприємців на 5 категорій, фактично кожен з них може вибрати ту систему оподаткування чи той рівень податків, які готові сплачувати в залежності від свого безпосереднього виду діяльності", - заявив Вячеслав Рой, Голова Федерації профспілок працівників малого та середнього підприємництва України.

ДЖЕРЕЛО: UBR