Міжнародні контакти

14 квітня 2014р . в Києві відбулася зустріч регіонального представника EFFAT Марії Курзіной із заступником голови Всеукраїнської профспілки працівників туристичної галузі, санаторно - курортної сфери та готельного господарства. На зустрічі був присутній голова Всеукраїнського Альянсу профспілок , голова ради Федерації профспілок працівників малого та середнього підприємництва України В'ячеслав Рой.
Під час зустрічі обговорювалися питання стану профспілкового руху в Україні , співпраці українського профспілки туризму з EFFAT, перспективи інтеграції в EFFAT.
У ході дискусії В. Рой розповів історію (більше 24 років) Федерації профспілок працівників малого та середнього підприємництва України, Всеукраїнської Альянсу профспілок, зазначив, що сьогодні в Україні відбувається переформатування профспілкового руху. Озвучив проблеми укладення колективних договорів на малих підприємствах, необхідність підготовки профорганізаторів, соціальної складової в інвестиційних проектах, про необхідність міжнародної співпраці .
Заступник голови ВП туризму акцентувала увагу на виплатах зарплат в «конвертах», сезонності роботи туристичної галузі, неможливості ведення діалогу з міжнародними сітками туристичної галузі, зменшенні чисельності працівників у зв'язку з окупацією Криму, неможливістю відстояти інтереси понад 5 тис. найманих працівником - членів профспілки, які потрапили під скорочення через перехід Криму під юрисдикцію Росії, зриві туристичного сезону в курортних регіонах.
М. Курзіна розповіла про історію виникнення і розвитку EFFAT і IUF, специфіку профспілок туристичної галузі членських організацій EFFAT.
За результатами зустрічі учасники дійшли висновків про необхідність проведення круглого столу у Львові і необхідності участі представників профспілки туризму в якості спостерігачів на Конгресі Генеральної Асамблеї EFFAT в Брюсселі 25 квітня 2014р.