Профспілки вийшли на акцію проти нового Трудового кодексу!!!

Сьогодні під стінами Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення , на засіданні якого планувалося розглянути питання «Про підготовку проекту Трудового кодексу України (реєстр. № 1658, дооп.) до другого читання»,  відбулася акція протесту проти прийняття нового Трудового кодексу України в такій редакції.

Учасники акції тримали плакати з написами «Ні рабському кодексу!», «Роботодавець чи рабовласник?», «Ніч не для праці».

Ухвалення ТК – це великий крок назад у порівнянні з діючим КЗпП. Прийняття нового Трудового кодексу в редакції, яка суттєво звужує права працівників та майже повністю нівелює роль та значення профспілок призведе до порушення прав людей найманої праці, фактично відміняє зобов’язання України в рамках Угоди про асоціацію

Серед учасників: профспілки, громадські організації, громадські активісти, народні депутати Юрій Левченко,  Михайло Головко та  Андрій Лозовий.