Відбувся Марш за соціальні зміни

1 травня 2012 року Федерація профспілок працівників малого та середнього підприємництва України стала організатором Маршу за соціальні зміни, приуроченому до Міжнародного дня солідарності всіх трудящих.

Близько 500 чоловік, серед яких були профспілки, учасники лівих і представники міжнародних організацій, а також кияни та гості столиці, пройшлися вулицями Києва від станції метро Арсенальна до Подолу.

Незважаючи на достатньо таки довгий маршрут і рекордну, за першотравневими мірками спеку, марш пройшов жваво. Колона пройшла центральними вулицями Києва, під гаслами боротьби за права трудящих та за соціальні зміни.

В рамках Маршу було організовано три мітинги: біля метро Арсенальна, на Європейській та Контрактовій площах. Учасники зібрання говорили про необхідність соціальних змін, про згубний вплив влади на суспільство та, звісно ж, про права всіх трудящих і новий Трудовий кодекс, який фактично узаконює рабство в Україні.

Свою солідарність, участю в Марші, проявили: об’єднання "Боротьба", Конфедерація вільних профспілок України, представники лівої партії Швеції, профспілка вуличних торговців ПАР та курдської діаспори.