Відкритий лист РПВР до керівництва країни з приводу посилення адміністративного тиску на підприємців

Рада підприємців при Верховній Раді України направила відкритий лист до керівництва нашої держави.

Президенту України В. Ф. Януковичу

Прем'єр-Міністру України М. Я. Азарову

Голові Верховної Ради України В. М. Литвину

Звернення

Ради підприємців при Верховній Раді України до керівництва країни

з приводу посилення адміністративного тиску на підприємців

Рада підприємців при Верховній Раді України висловлює стурбованість посиленням репресій, розв'язаних контролюючими органами проти малого бізнесу.

З кожним днем з усією Україною надходить все більше тривожних сигналів. Без суду і слідства проводяться безперервні перевірки, у людей забирають документи, конфіскують товар, зносять торгові намети. Представники контролюючих органів, зловживаючи службовим становищем, змушують переходити з єдиного податку на загальну систему оподаткування.

Масово відкриваються сфабриковані справи проти активістів підприємницького Майдану. У людей забирають особисте майно, їх тримають під вартою і під підпискою про невиїзд, позбавляють права на допомогу адвоката. На них чинять психологічний тиск, зафіксовані випадки застосування тортур під час допитів.

У результаті таких дій підприємці змушені масово закриватися. Скорочуються робочі місця, десятки тисяч сімей позбавляються засобів до існування, у суспільстві наростають депресивні настрої.

Своїми діями контролюючі органи не тільки руйнують економіку і підсилюють соціальну напруженість, але і підривають довіру до влади та держави в цілому. Рада підприємців наголошує, що такі дії неприпустимі і ведуть до соціальної катастрофи. Тому ми закликаємо владу прислухатися до проблем, що склалися у сфері малого та середнього підприємництва, і негайно вжити заходів для припинення репресій контролюючих органів.

ДЖЕРЕЛО: РАДА ПІДПРИЄМЦІВ