Всесвітній день дій за гідну працю

Починаючи з 2008 року, щорічно 7 жовтня відзначається Всесвітній день дій за гідну працю. У цей день профспілки усього світу спільно виступають за забезпечення усіх трудящих гідною працею.
Поняття гідної праці було розроблено Міжнародною організацією праці у 1999 році. І за визначенням «Гідна праця – це високопродуктивна праця, яка гарантує гідний заробіток та соціальний захист чоловіків і жінок, в умовах свободи об’єднання, відсутності дискримінації, безпеки на робочих місцях та поваги до людської гідності».
Гідна праця забезпечує справедливий заробіток, безпеку на робочому місці та соціальний захист працівників та членів їхніх сімей, сприяє особистому зростанню працюючих та їхній соціальній інтеграції, дає громадянам свободу висловлювати свої погляди, об’єднуватися для того, щоб впливати на рішення, що стосуються їхнього життя, гарантує рівне ставлення та рівні можливості для всіх і кожного.