Зустріч представників незалежних профспілок з Міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофієм Миловановим.

19 грудня 2019 року відбулася зустріч представників незалежних профспілок з Міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофієм Миловановим.

Під час зустрічі обговорювали питання реформування законодавства в сфері соціально-трудових відносин. Міністерством презентовано нову концепцію трудових відносин, яку покладено в основу проекту Закону України «Про працю».

За результатами презентації учасники зустрічі відмітили, що реформування трудових відносин має відбуватися з використання системного та комплексного підходу до аналізу даного питання. Профспілковці акцентували увагу, що прийняття вказаного законопроекту є неможливим без попереднього обговорення питання реформування інших нормативно-правових актів в сфері соціально-трудових відносин. Особливе занепокоєння викликали пункти про винесення питання регулювання діяльності профспілок за «скобки» проекту Закону «Про працю», поширення строкових трудових договорів, одномоментне припинення дії радянських нормативних актів з питань трудових відносин  та інші.